“Η ικανότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής σε ένα αγχώδες και συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ!

Η λύση της HeartMath είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος που βασίζεται στις Νευροεπιστήμες, η οποία εξοπλίζει τον καθένα μας  με εργαλεία και τεχνικές ώστε να λάβουμε πληροφορίες για το σώμα μας και να αντιληφθούμε  τη "νοημοσύνη" της καρδιάς και του εγκεφάλου μας. Στόχος των συσκευών αυτών είναι να μας δώσει τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε στα καλύτερα δυνατά επίπεδα της απόδοσης μας.

Σύμφωνα με τους D. Childre και H. Martin, η μέθοδος της HeartMath είναι η χρήση της βιοανάδρασης μιας μορφής ψυχοεκπαίδευσης, η οποία με τη βοήθεια της αναπνοής, της σκέψης και του ίδιου του σώματος βοηθάει τον καθένα από εμάς να αντιμετωπίσει το καθημερινό του άγχος. Αυτό μας επιτρέπει να διερευνήσουμε το πως η καρδιά, ο νους/σκέψη και το σώμα είναι αλληλένδετα, καθώς επίσης και το πως το αυτόνομο νευρικό μας σύστημα μεταφέρει πληροφορίες από τον εγκέφαλο προς την καρδιά και κατ' επέκταση σε όλο το σώμα.

Τη στιγμή που θα νιώσουμε αγχωμένοι ή ακόμα και θυμωμένοι, παράγουμε ένα διαταραγμένο καρδιακό ρυθμό και αυτό δημιουργεί μια αλυσιδωτή αντίδραση στον οργανισμό μας. Τα αιμοφόρα αγγεία ξεκινούν να συστέλλονται, αυξάνεται η πίεση του αίματος, μαζί της ο καρδιακός μας ρυθμός,  με αποτέλεσμα να χάνεται πολύ ενέργεια.  

“Γιατί είναι τόσο σημαντικό να αναλυθεί αυτό και να διατηρηθεί υπό έλεγχο;

Γιατί ο καρδιακός ρυθμός ή η μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού (HRV) θεωρούνται σημαντικοί παράγοντες για την μέτρηση του πόσο ισορροπημένοι είμαστε τόσο ψυχικά όσο και συναισθηματικά.

Μια αρνητική συναισθηματική κατάσταση, όπως ο θυμός, η απογοήτευση ή ακόμα και το άγχος, μπορεί να επηρεάσουν τα μοτίβα της HRV και να τα κάνουν να φαντάζουν ασυνάρτητα και σπασμωδικά. Μιλάμε λοιπόν για μια ένδειξη δυσαρμονίας μεταξύ του εγκεφάλου, του σώματος και της καρδιάς. Από την άλλη πλευρά, με συναισθήματα εκτίμησης, φροντίδας και χαλάρωση, η HRV είναι πιο συνεκτική και διαταγμένη. Αυτό το μοτίβο καθορίζει καλή καρδιαγγειακή αποδοτικότητα, υγεία και ισορροπία.


 

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη βραβευμένη τεχνολογία HeartMath, τώρα που οι συσκευές EmWave2 και InnerBalance είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα - αποκλειστικά μέσω της Self Balance. Επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τις συσκευές ή για να βάλετε την παραγγελία σας.