"Working harder, thinking harder and trying harder does not solve your problems"

MindfulYou® in Leadership

Create a Mindful Business

Επαναφορτίστε και επανακτήστε την παραγωγικότητά σας.

Ενθαρρύνετε τους εργαζομένους σας να μάθουν να παρατηρούν, να επικεντρώνονται στο παρόν και το στόχο τους, και να ανακαλύπτουν την ισορροπία ανάμεσα στην κουλτούρα της εταιρείας που εργάζονται, την ταχύτητα της εποχής και την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων.    

Με αφετηρία τις σκέψεις και τον έλεγχο αυτών, τόσο ηγετικά στελέχη όσο και managers εκπαιδεύονται σε τεχνικές ελέγχου του σώματος και της σκέψης τους.  

 
 

Μεγάλες εταιρείες στο εξωτερικό όπως οι Google, Intel, Apple, Facebook, P&G, έχουν εισαγάγει προγράμματα Mindfulness στον κορμό τους, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας, τον έλεγχο των συμπτωμάτων του στρες, την βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων αλλά και την βελτίωση της διαύγειας, της συγκέντρωσης και δημιουργικότητας των στελεχών τους.

Έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τα οφέλη των προγραμμάτων Mindfulness στο χώρο των επιχειρήσεων έχουν δείξει σημαντικά οφέλη.

Σε έρευνα που διεξήχθει από το National Institute of Health UK, University of Massachusetts & Harvard University, μετά από τη συμμετοχή εργαζομένων σε πρόγραμμα Mindfulness:

 

Επίδραση του MindfulYou® προγράμματος

 
 • 83% των συμμετεχόντων αναφέρει ότι καθημερινά αφιερώνει χρόνο στο να βελτιώσει το επίπεδο απόδοσής του στο χώρο εργασίας και νιώθει ικανονοπιημένο με την φύση της δουλειάς του,  συγκριτικά με το 23% που το δήλωνε πριν το πρόγραμμα.
 • 82% των συμμετεχόντων μπορούν μετά το πρόγραμμα να κάνουν καλύτερη διαχείριση του χρόνου τους, ενώ βελτίωσαν βασικές τους δεξιότητες όπως ταχύτητα, συγκέντρωση και μνήμη,  σε σχέση με το 32% που το είχε δηλώσει πριν το πρόγραμμα.
 • Ανάμεσα σε CEO’s που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, το 80% δήλωσε ότι παρατήρησε μια θετική αλλαγή στο τρόπο που λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τον χώρο εργασίας.
 • 89% των ηγετικών στελεχών που συμμετείχαν δήλωσαν ότι έμαθαν να είναι καλύτεροι ακροατές και πως η σκέψη τους έχει γίνει πιο δημιουργική (Gelles, 2012).  

Τι αναφέρουν εταιρείες που το εφαρμόζουν τη μέθοδο Mindfulness

 
 

Τα προγράμματα MindfulYou© in Leadership πραγματοποιούνται σε ομάδες και in-house.


NeuroCoaching in Business

 

12hrs ICF credits

12hrs ICF credits

Brain Fitness Today ©

Η βιολογία και η εμπειρία!  Τα όρια στο σώμα  και τον εγκέφαλο μας τα βάζουμε εμείς!

Training Programs

Το να είσαι στέλεχος ενός οργανισμού απαιτεί πολλά καθήκοντα και ικανότητες. Το να κατευθύνεις ανθρώπους, να τηρείς προθεσμίες, να θέτεις στόχους, να λαμβάνεις σημαντικές αποφάσεις και να επιλύεις σημαντικά προβλήματα καθημερινώς, θυμίζει πολύ τις απαιτήσεις που έχεις ένας Ολυμπιονίκης από τον εαυτό του!

Τα στελέχη και οι αθλητές έχουν ένα κοινό στόχο!

Να επιτύχουν τη μέγιστη απόδοση υπό συνθήκες έντονου stress και πίεσης στο χώρο τους.

Στη δουλειά μας αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι πως η καθημερινή πίεση και άγχος των στελεχών να αποδώσουν στο μέγιστο καθημερινά, οδηγεί στο να παραμελούν τον εαυτό τους αλλά και να εξαντλούν τα όρια τους.

Στην πραγματικότητα, θα λέγαμε ότι τα στελέχη πολλές φορές μας θυμίζουν υψηλού επιπέδου αθλητές που στοχεύουν σε παγκόσμιο ρεκόρ σε κάθε προπόνησή τους.

Πελάτες μας όπως Ολυμπιονίκες, στελέχη επιχειρήσεων, managers και ηγετικά στελέχη, εκπαιδεύονται στα προγράμματα Brain Fitness Today©, με βασικό στόχο να αντιληφθούν αρχικά τη σχέση μεταξύ σώματος και εγκεφάλου και στη συνέχεια να προπονήσουν και να συγχρονίσουν τις δεξιότητές τους, επιτυγχάνοντας:

 • Την μέγιστη απόδοσή τους στο χώρο εργασίας
 • Τη σωστή λήψη αποφάσεων
 • Την βελτίωση στην ταχύτητα και εξάσκηση της μνήμης τους αλλά και
 • Την ενδυνάμωση της συναισθηματικής νοημοσύνης αλλά και της ανθεκτικότητας τους στο stress

Δημιουργήσαμε, λοιπόν, ένα φιλικό, πρακτικό και παράλληλα πολύ ευχάριστο πρόγραμμα προπόνησης του σώματος και του εγκεφάλου. Σε αυτό, οι μύες του εγκεφάλου γυμνάζονται και με την προπόνηση αποκτούν ιδιαίτερες ικανότητες.  

Στα προγράμματα γίνεται χρήση ειδικού λογισμικού, videogames και βιομετρικών συσκευών όπου καθ’ όλη τη διάρκεια γίνονται μετρήσεις των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και συνηθειών του κάθε συμμετέχοντα.

Τα προγράμματα βασίζονται στις αρχές τις Νευροψυχολογίας, και με τη χρήση της Νευροτεχνολογίας, οι συμμετέχοντες μπορούν και παρακολουθούν σε αληθινό χρόνο τις λειτουργίες του σώματος και του εγκεφάλου τους.

Γνωρίζοντας τις λειτουργίες του σώματος και του εγκεφάλου καθένας μπορεί να ορίσει και να επηρεάσει πώς θα λειτουργεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες στη ζωή του.

Κάθε συμμετέχοντας, προπονώντας τις ιδιαίτερες δεξιότητές του, αποκτά πολλά οφέλη που αφορούν τόσο την σωματική όσο και ψυχική, συναισθηματική του υγεία αλλά και την απόδοσή του στο χώρο εργασίας.

Άρθρα σχετικά με το Neurofeedback

 
 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, οι συμμετέχοντες σε προγράμματα Brain Fitness έχουν παρουσιάσει:

 

Μέσος όρος επίδρασης του Brain Fitness Today σε εταιρικό περιβάλλον

 
 • Αυξημένα επίπεδα παραγωγικότητας και βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας τους
 • Μειωμένες απουσίες από το χώρο εργασίας λόγω επαγγελματικής εξουθένωσης (burnout) και κόπωσης (fatigue)
 • Ελαχιστοποίηση των δυσλειτουργικών συμπεριφορών στο χώρο εργασίας μεταξύ εργαζομένων
 • Βελτίωσης της ανθεκτικότητας (resilience) των εργαζομένων και μείωση των όλων σωματικών και συναισθηματικών συμπτωμάτων λόγω στρες
 • Βελτίωση στην ταχύτητα, στη διαύγεια αλλά και στην διαχείριση του χρόνου τους.
 • Ενεργοποίηση χαρακτηριστικών που δομούν την συναισθηματική νοημοσύνη του κάθε συμμετέχοντα βασισμένο σε δικά του (personalized) δεδομένα.


Συγχρονιστείτε και συντονιστείτε με τα μηνύματα του σώματος και του εγκεφάλου και ανακαλύψτε τις ιδιαίτερες εκείνες δεξιότητες που συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων σας!

 
 

Τα προγράμματα Brain Fitness  έχουν ήδη υιοθετηθεί από μεγάλες εταιρείες όπως Shell, BP, Motorola και άλλες, καθώς επίσης και μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο εξωτερικό όπως Stanford University Graduate Business School, London Business School, International Center of Leadership in Finance (ICLIF, Kuala Lumpur).  Στην Ελλάδα τα προγράμματα έχουν υλοποιηθεί σε πολλές εταιρείες αλλά και εκπαιδευτικά ιδιωτικά ιδρύματα (Σχολή Μωραΐτη κ.α)

Τα προγράμματα Brain Fitness Today© πραγματοποιούνται ομαδικά ή ατομικά και συνοδεύονται με ειδικό λογισμικό που παραμένει στον κάθε συμμετέχοντα μετά το πέρας του training


Stress Profile© in Business

Psychological & Physiological screening tools for everyone

Εξειδικευμένα τέστ προσωπικότητας για τον εργασιακό χώρο

 

 

        "No stress balls required."

Το  Stress Profile© είναι ένα εργαλείο μέτρησης των χαρακτηριστικών συμπεριφοράς και συνηθειών του ατόμου γύρω από τον τρόπο αντιμετώπισης του stress.  Εξετάζουμε με ψυχομετρικά εργαλεία την προσωπικότητα του καθενός και ανακαλύπτουμε τα ατομικά μας όρια αντοχής στο στρες. 

Με χρήση ειδικού λογισμικού και χρήση sensors και συσκευών, γίνονται μετρήσεις που αφορούν τις αλλαγές που βιώνει το σώμα του υπό συνθήκες στρες (π.χ. μυϊκό σπασμό, εφίδρωση, καρδιακό παλμό, αναπνοή κ.α.) αλλά και ο εγκέφαλος του (εγκεφαλικά κύματα, ενεργοποίηση ειδικών περιοχών κ.α.) καθώς και η σκέψη του και η συμπεριφορά του.  

Μέσα από μία διαδικασία διάρκειας 20 λεπτών, οι συμμετέχοντες διδάσκονται:

 • Ικανότητες αυτορύθμισης του ίδιου τους του stress, μέσω απλών μεθόδων

 • Να ηρεμούν τον εαυτό τους μέσα από κλασικές τεχνικές χαλάρωσης

 • Να αναγνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο σημάδια αυξημένου άγχους

Πρόκειται για μια γρήγορη, ιδιαίτερα φιλική διαδικασία, μικρής διάρκειας, όπου ο συμμετέχοντας ενημερώνεται και παρακολουθεί ζωντανά (live) τις αλλαγές που παρουσιάζονται στο σώμα του όταν αγχώνεται.  Ένα πλήρες profile για όσους ενδιαφέρονται να δούνε τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας τους στο χώρο εργασίας και τις σωματικές τους αντοχές στην καθημερινότητα.

Τo Stress Profile στον Τύπο

 
 

Χρησιμοποιείται και παρέχεται ως εργαλείο αξιολόγησης, προγραμμάτων αντιμετώπισης του στρες αλλά και προγράμματα πρόληψης υγείας των εργαζομένων.


 
 

 Solutions

Η Self Balance έχει τη χαρά να είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της HeartMath στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η λύση της HeartMath είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος που βασίζεται στις Νευροεπιστήμες. Eξοπλίζει τον καθένα μας με εργαλεία και τεχνικές ώστε να λάβουμε πληροφορίες για το σώμα μας και να αντιληφθούμε  τη "νοημοσύνη" της καρδιάς και του εγκεφάλου μας. Στόχος των τεχνικών  αυτών είναι να μας δώσει τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε στα καλύτερα δυνατά επίπεδα της απόδοσης μας.

Γιατί ο καρδιακός ρυθμός ή η μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού (HRV) θεωρούνται σημαντικοί παράγοντες για την μέτρηση του πόσο ισορροπημένοι είμαστε τόσο ψυχικά όσο και συναισθηματικά;

Μια σειρά ερευνών αλλά και case studies που έχουν πραγματοποιηθεί με αντικείμενο τα οφέλη των προγραμμάτων της HeartMath σε οργανισμούς και εταιρείες, έχουν παρουσιάσει σημαντικά οφέλη στους εργαζόμενους μετά από σύντομο διάστημα εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε ειδικές τεχνικές και εφαρμογές που στόχο έχουν την:

 • Αύξηση της παραγωγής και του ετήσιου τζίρου

 • Μείωση απουσιών λόγω burnout ή κόπωσης

 • Αύξηση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης

 • Βελτίωση ιδιαίτερων δεξιοτήτων (π.χ. γνωσιακών)

 • Βελτίωση στην ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής των εργαζομένων

 • Βελτίωση και αντιμετώπισης του θυμού αλλά και των συμπτωμάτων στρες

Η HeartMath LLC είναι μια μεγάλη εταιρεία με ιδιαίτερη πείρα και εμπειρία σε επαγγελματικά προγράμματα human performance training, coaching & mentoring.

Η Self Balance έχει τη χαρά να συνεργάζεται μαζί της, κι έχει δημιουργήσει το branch HeartMath in Greece, όπου όλοι οι εκπαιδευτές μας είναι πιστοποιημένοι και αναγνωρισμένοι εκπαιδευτές των προγραμμάτων και υπηρεσιών της.

 
 

Η δύναμη του σώματος, του ελέγχου αυτού και του καρδιακού παλμού είναι η βασική φιλοσοφία της HeartMath. Μια φιλοσοφία που η Self Balance έχει προωθήσει σε πολλούς οργανισμούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και κρατικούς φορείς.  

Γνωρίστε από κοντά τα προγράμματα της HeartMath in Greece και ανακαλύψτε μια μαγική συγχνότητα του εαυτού σας που συντονίζει τον καρδιακό σας ρυθμό με την απόδοσή σας!


Ενημερωθείτε για τα βιωματικά Leadership Learning Events της εταιρείας μας.