Τι είναι το Mindfulness;

Η Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) παρουσιάστηκε στην επικρατούσα ιατρική τάση στη δεκαετία του 1980 ως μια κλινικά αποδεδειγμένη μέθοδος για την ανακούφιση του χρόνιου πόνου και του άγχους.  Η Ενσυνειδητότητα δεν επικεντρώνεται στην πνευματικότητα, αλλά μάλλον αποτελεί μια πρακτική - συστηματική μέθοδο - που μας βοηθά να αποκτήσουμε διαύγεια και να κατανοήσουμε το σώμα και το νού μας.

Η Ενσυνειδητότητα είναι κάτι που βρίσκεται ήδη μέσα σας και χρειάζεται να αφυπνιστεί.

Τα οφέλη ενός Προγράμματος Mindfulness:

  • Βελτίωση του άγχους στην εργασία, στην απόδοση, στην ικανοποίηση από την εργασία, στην ισορροπία μεταξύ εργασίας-προσωπικής ζωής
  • Βελτίωση της ψυχολογικής καταπόνησης, συμπεριλαμβανομένου του άγχους, της κατάθλιψης, PTSD, της κόπωσης και των διαταραχών του ύπνου
  • Βελτίωση ιατρικών παθήσεων όπως ο χρόνιος πόνος, οι πονοκέφαλοι, η υψηλή αρτηριακή πίεση, το άσθμα, η υπέρταση και άλλα προβλήματα υγείας.

Τα προγράμματα Mindfulness είναι πλέον πλήρως διαδεδομένα στον κόσμο των επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης. Ιδρύματα όπως το Harvard Business School και εταιρείες όπως η Google, το Twitter και το eBay, προσφέρουν προγράμματα Mindfulness σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους εργαζομένους τους να αισθάνονται περισσότερο σε αρμονία με τον εαυτό τους και τα συναισθήματά τους. 

Υιοθετήστε πρακτικές Mindfulness και ζήστε μια νέα αφύπνιση στη ζωή σας.