Μια αναλυτική ματιά σε όλες τις υπηρεσίες που παρέχει η Self Balance

Η αποστολή μας

Η ιδέα της Self Balance δημιουργήθηκε όταν νιώσαμε έντονα ότι υπήρχε ανάγκη να προσφέρουμε ολοκληρωμένες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι συχνά εξαιρετικά περίπλοκα, δίχως όμως να συνοδεύονται από εξίσου περίπλοκες και συνήθως χρονοβόρες λύσεις.


Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν μπορούν να λυθούν με το ίδιο δεδομένο σκέψης που είχαμε όταν τα δημιουργήσαμε.
— Albert Einstein

Στο περιβάλλον γρήγορων ρυθμών που ζούμε, το οποίο έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολο λόγω της τρέχουσας οικονομικής αβεβαιότητας, η Self Balance με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό τις δοκιμασμένες και αποτελεσματικές τεχνικές που εστιάζουν σε ένα συνδυασμό λύσεων βασισμένων στις Νευροεπιστήμες.

Η καινοτομία μας έγκειται στον επιτυχή συνδυασμό των τεχνικών Βιοανάδρασης και Συμπεριφοράς, πάντα συνοδευόμενου από τη χρήση (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) της εξελιγμένης, βραβευμένης μα συνάμα απλής και προσιτής φορητής τεχνολογίας από την HeartMath LLC.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αναδομήσουν τα δυσλειτουργικά πρότυπα συμπεριφοράς καθώς και τις συνεχείς αρνητικές σκέψεις και αντιλήψεις που μπορεί να τους εμποδίζουν να ζήσουν μια πιο ικανοποιητική, χαρούμενη και ουσιαστική ζωή.

 

Γιατί λειτουργούν πραγματικά όλα αυτά

  • Μέσα από τις μεθόδους μας, μπορεί κάποιος να αποκτήσει επίγνωση των φυσιολογικών διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στον ίδιο του τον οργανισμό, και το πως αυτές πηγάζουν από το νευρικό μας σύστημα.

  • Μ' αυτό τον τρόπο, βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο αυτό ακριβώς στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε.  Η στιγμή της “ανακάλυψης” των συναισθημάτων είναι η λιγότερο συναρπαστική για κάποιον, αφού ακόμα πιο ικανοποιητική είναι η συνειδητοποίηση της αλλαγής της ψυχική διάθεσης που προκύπτει μέσα από τις συνεδρίες μας.
  • Στόχος της Self Balance είναι με τη σειρά της να “εκπαιδεύσει” τον κάθε πελάτη ώστε να μάθει να παρατηρεί μόνος του και φυσικά να αποκτήσει τον έλεγχο της φυσικής και ψυχολογικής του κατάστασης, καθώς και των συναισθημάτων σας.

  • Μέσα σε λίγες συνεδρίες, η Self Balance είναι σε θέση να βελτιώσει αυτό που αποκαλούμε ψυχική δύναμη, παράγοντας ζωτικής σημασίας για την επίτευξη μιας ισορροπημένης προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Photo-03.jpg

Πως επιτυγχάνουμε τα παραπάνω - Οι υπηρεσίες μας

«Άγχος: Το έχει ο καθένας μας, αλλά κανείς δεν ξέρει τι είναι»

Η Self Balance έχει σκοπό να βοηθήσει τον καθένα μας να αποκτήσει έναν υγιή έλεγχο του οργανισμού και του μυαλού του. Σαν διαδικασία το Stress Profile είναι στην πραγματικότητα μια άκρως θετική εμπειρία, η οποία όχι μόνο ενημερώνει κάποιον για τα επίπεδα άγχους του, αλλά ταυτόχρονα τον εκπαιδεύει.

Στην ουσία αποτελεί ένα εργαλείο αξιολόγησης που παρακολουθεί και καταγράφει τις φυσιολογικές αντιδράσεις μας μετά από έκθεση σε μια ποικιλία ερεθισμάτων και συναισθηματικών εναυσμάτων τα οποία θα πάντοτε παρουσιάζει ο πιστοποιημένος εκπαιδευτής ψυχολόγος.

Μιας και είναι βασισμένο στις αρχές της Βιοανάδρασης και της συμπεριφοράς, το Stress Profile μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να προσδιορίσει μια σειρά από συμπτώματα άγχους, κρίνοντας από την αναπνοή, την υψηλή πίεση, τη μυϊκή ένταση και φυσικά τον καρδιακό ρυθμός. Σε συνεργασία με τον θεραπευτή, τα αποτελέσματα που προκύπτουν μένει να χρησιμοποιηθούν για να αναζητηθούν οι κατάλληλες θεραπευτικές επιλογές.

Πώς διεξάγεται το Stress Profile;

Μέσα σε ένα περιβάλλον χωρίς άγχος και με τη χρήση εξειδικευμένων αισθητήρων, καταγράφονται οι σωματικές αντιδράσεις ενός ατόμου και συλλέγονται οι πληροφορίες από το θεραπευτή/εκπαιδευτή.

Το Stress Profile μπορεί να διεξαχθεί τόσο σε μικρά παιδιά όσο και ενήλικες.

 

Τι είναι η Βιοανάδραση (Biofeedback);

Η Βιοανάδραση είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος που χρησιμοποιείται για να απεικονίσει τις φυσιολογικές διαδικασίες, τις αλληλεπιδράσεις νου και σώματος, οι οποίες λαμβάνουν χώρα "μέσα στον οργανισμό" και ενεργοποιούνται από το αυτόνομο νευρικό σύστημα. Με τη χρήση αισθητήρων και μιας συσκευής μέτρησης, ένας εκπαιδευμένος επαγγελματίας μπορεί να λάβει πληροφορίες (ανατροφοδότηση) για τον οργανισμό μας και να καταγράψει παραμέτρους όπως ο καρδιακός ρυθμός, όγκος του αίματος, σφυγμός, αναπνοή, αγωγιμότητα του δέρματος και θερμοκρασία, καθώς και κίνηση των μυών.  

Σύμφωνα με την Mayo Clinic (ένα από τα πολλά ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία που τη χρησιμοποιούν), η Βιοανάδραση μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τις σκέψεις μας για να ελέγξουμε το σώμα μας. Το Biofeedback χρησιμοποιείται συχνά ως μια τεχνική χαλάρωσης και βοηθά τρομερά στη διαχείριση πολλών σωματικών και ψυχικών προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων της συνεχούς ανησυχίας, του άγχους, της κατάθλιψης, των διατροφικών διαταραχών, της αϋπνίας, των κρίσεων πανικού.

Μέσω της Βιοανάδρασης, οι επισκέπτες μας μαθαίνουν πως να ελέγχουν μόνοι τους τη μεταβλητότητα του καρδιακού τους ρυθμού (HRV) και να μειώνουν εμπράκτως τα συμπτώματα του άγχους, βελτιστοποιώντας έτσι την υγεία τους.  

Όταν εφαρμόζεται από ειδικευμένο κλινικό επαγγελματία, το Biofeedback μπορεί να είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση των σημερινών διαταραχών που προκαλούνται κυρίως από τον τρόπο ζωής και το άγχος.

 

Η ικανότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής σε ένα αγχώδες και συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ!

Η λύση της HeartMath είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος που βασίζεται στις Νευροεπιστήμες, η οποία εξοπλίζει τον καθένα μας  με εργαλεία και τεχνικές ώστε να λάβουμε πληροφορίες για το σώμα μας και να αντιληφθούμε  τη "νοημοσύνη" της καρδιάς και του εγκεφάλου μας. Στόχος των συσκευών αυτών είναι να μας δώσει τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε στα καλύτερα δυνατά επίπεδα της απόδοσης μας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των D. Childre και H. Martin, η μέθοδος της HeartMath είναι η χρήση της βιοανάδρασης μιας μορφής ψυχοεκπαίδευσης, η οποία με τη βοήθεια της αναπνοής, της σκέψης και του ίδιου του σώματος βοηθάει τον καθένα από εμάς να αντιμετωπίσει το καθημερινό του άγχος. Αυτό μας επιτρέπει να διερευνήσουμε το πως η καρδιά, ο νους/σκέψη και το σώμα είναι αλληλένδετα, καθώς επίσης και το πως το αυτόνομο νευρικό μας σύστημα μεταφέρει πληροφορίες από τον εγκέφαλο προς την καρδιά και κατ' επέκταση σε όλο το σώμα.

Τη στιγμή που θα νιώσουμε αγχωμένοι ή ακόμα και θυμωμένοι, παράγουμε ένα διαταραγμένο καρδιακό ρυθμό και αυτό δημιουργεί μια αλυσιδωτή αντίδραση στον οργανισμό μας. Τα αιμοφόρα αγγεία ξεκινούν να συστέλλονται, αυξάνεται η πίεση του αίματος, μαζί της ο καρδιακός μας ρυθμός,  με αποτέλεσμα να χάνεται πολύ ενέργεια.  

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να αναλυθεί αυτό και να διατηρηθεί υπό έλεγχο;

Γιατί ο καρδιακός ρυθμός ή η μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού (HRV) θεωρούνται σημαντικοί παράγοντες για την μέτρηση του πόσο ισορροπημένοι είμαστε τόσο ψυχικά όσο και συναισθηματικά.

Μια αρνητική συναισθηματική κατάσταση, όπως ο θυμός, η απογοήτευση ή ακόμα και το άγχος, μπορεί να επηρεάσουν τα μοτίβα της HRV και να τα κάνουν να φαντάζουν ασυνάρτητα και σπασμωδικά.  Μιλάμε λοιπόν για μια ένδειξη δυσαρμονίας μεταξύ του εγκεφάλου, του σώματος και της καρδιάς.  Από την άλλη πλευρά, με συναισθήματα εκτίμησης, φροντίδας και χαλάρωση, η HRV είναι πιο συνεκτική και διαταγμένη.  Αυτό το μοτίβο καθορίζει καλή καρδιαγγειακή αποδοτικότητα, υγεία και ισορροπία.


Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη βραβευμένη τεχνολογία HeartMath, τώρα που οι συσκευές EmWave2 και InnerBalance είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα - αποκλειστικά μέσω της Self Balance. Επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τις συσκευές ή για να βάλετε την παραγγελία σας.