Mindful Leaders - Mindful Business

Όσο πιο ανταγνωστικός γίνεσαι, τόσο ανταγωνιστικός καλείται να είναι και ο εγκεφαλός σου γνωσιακά.

Ενσωματώστε το Mindfulness στο τομέα της εταιρικής εκπαίδευσης της επιχείρησης σας, κι παρατηρείστε άμεσα αυξημένα επίπεδα προσοχής και συμμετοχής από τους υπαλλήλους σας. Κάθε Business Leader χρειάζεται τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τις πολυάριθμες καθημερινές προκλήσεις. Ικανότητες όπως η αυτογνωσία, η απήχηση, η ψυχολογική νοημοσύνη, η καινοτομία στο πάρσιμο αποφάσεων, η συγκέντρωση και η ευελιξία, είναι απαραίτητες εντός του εργασιακού περιβάλλοντος και αποτελούν σημείο κλειδί για το τι καθιστά μια επιχείρηση, όμιλο ή οργανισμό, επιτυχή. 

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν εταιρείες όπως η Google, GlaxoSmithKline, Apple, Intel, P&G και άλλες, που εδώ και χρόνια παρέχουν στο workforce τους εκπαιδευτικά προγράμματα Mindfulness και mind training.

Βιώστε κι εσείς τα οφέλη των υπηρεσιών μας και της τεχνολογίας HeartMath

Επικοινωνήστε μαζί μας για να εξοικειωθείτε και ταυτόχρονα να εξοικειώσετε τον εαυτό και οργανισμό σας με τα προγράμματα μας, με τίτλο Coaching Biofeedback Program (CBP)® και MindfulYou®. Βρισκόμαστε εδώ ώστε να συζητήσετε μαζί μας το πως μπορεί αυτό να σας βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων σας, οποιασδήποτε φύσης κι αν είναι αυτοί.

Coaching through Biofeedback Program - CBP®

Δομημένο πάνω στις αρχές των Mindfulness, Biofeedback, Neurofeedback και Coaching, μέσω του προγράμματος Coaching through Biofeedback - CBP®, κάθε συμμετέχοντας καθοδηγείται με βάση τη συνεχή σχέση που υπάρχει μεταξύ βιολογικής απόδοσης του ατόμου και των γνωσιακών και συναισθηματικών λειτουργικών του εγκεφάλου. 

Κάθε συμμετέχοντας εκπαιδεύεται σε ομαδικό επίπεδο ώστε να καταφέρει:

  • Να χρησιμοποιεί σώμα και νου σε απόλυτη αρμονία, οδηγώντας έτσι τον εαυτό του στη βελτίωση της απόδοσης του, τόσο ψυχικής όσο και σωματικής

  • Να αναγνωρίζει και να κατανοεί τα προσωπικά του όρια αλλά και ικανότητες σε θέματα συγκέντρωσης, αυτοελέγχου και συντονισμού

  • Να αναγνωρίσει και να μεταβάλλει τα επίπεδα του stress στο σώμα του, με τη χρήση ειδικού προγράμματος που αναγνωρίζει τα επίπεδα stress και καταγράφει τις λειτουργίες του οργανισμού που επηρεάζονται

Μέσος όρος επίδρασης των προγραμμάτων μας σε εταιρικό περιβάλλον


Stress Profile

Το Stress Profile Assessment στοχεύει στο να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τα πρότυπα αντίδρασης των υπαλλήλων σας απέναντι στο stress.

Όλα αυτά μέσα από μία διαδικασία διάρκειας 20 λεπτών, που με τη σειρά της θα τους διδάξει:

  • Ικανότητες αυτορύθμισης του ίδιου τους του stress, μέσω απλών biofeedback μεθόδων

  • Να ηρεμούν τον εαυτό τους μέσα από κλασικές τεχνικές χαλάρωσης

  • Να αναγνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο σημάδια αυξημένου άγχους


MindfulYou®

Το Mindfulness εφαρμοσμένο στον εργασιακό χώρο

Το Mindfulness δεν επικεντρώνεται στην πνευματικότητα, αλλά αποτελεί μια συστηματική μέθοδο που μας βοηθά να αποκτήσουμε διαύγεια και να κατανοήσουμε το σώμα και το νου μας. Οι τεχνικές του βοηθούν στο να δίνουμε προσοχή στο "στόχο", να κάνουμε μια ενσυνείδητη αλλαγή κατεύθυνσης προς την αύξηση της  επίγνωσης.

Αποτελώντας άψογο εργαλείο για την οργανωτική αλλαγή και βελτίωση, το Mindfulness είναι σε θέση να επηρεάσει προς το καλύτερο μια επιχείρηση, τόσο σε ατομικό, όσο και ομαδικό και οργανωτικό επίπεδο.

Αλλάξτε την επιχείρηση σας από μέσα προς τα έξω!

Ιδρύματα όπως το Harvard Business School και εταιρείες όπως η Google, η Apple, το Facebook, η Nike, το LinkedIn και η Intel, προσφέρουν προγράμματα Mindfulness σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους εργαζομένους τους να αισθάνονται περισσότερο σε αρμονία με τον εαυτό τους και τα συναισθήματά τους, να μειώσουν το stress τους, και να τους ενδυναμώσουν ψυχολογικά. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε πιο συγκεντρωμένους, περισσότερο engaged υπαλλήλους, που παίρνουν καλύτερες αποφάσεις και καταβάλουν extra προσπάθεια αυτοβούλως, ενσυνείδητα και με στόχο την επιτυχία.

Κάθε εργοδότης θα πρέπει να γνωρίζει πως το χρόνιο και συνεχές εργασιακό stress των υπαλλήλων του, μειώνει τις decision making ικανότητες του προσωπικού του, ακολουθούμενη από την έλλειψη δημιουργικότητας και την περιορισμένη συγκέντρωση ή προσοχή.  

Επίδραση του Mindful You ® προγράμματος

Εξαιτίας των αυξανόμενα φρενιτικών ρυθμών του σύγχρονου εργασιακού χώρου, δημιουργείται η ανάγκη για εκγύμναση των συναισθηματικών μας μυών.

Το MinfulYou® πρόγραμμα της Self Balance© στοχεύει στα παρακάτω αποτελέσματα:

  • Βελτιωμένη αίσθηση αυτοεκτίμησης

  • Αυξημένη ενέργεια και αίσθηση ευτυχίας στον εργασιακό χώρο

  • Ενισχυμένες ικανότητες προσαρμογής σε νέες καταστάσεις, καλύτερη πνευματική συγκέντρωση

  • Αύξηση επίδοσης και επίτευξης στόχων


Τι λένε για το Mindfulness εταιρείες που το εφαρμόζουν


Όλα τα προγράμματα διαμορφώνονται ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων, τις ανάγκες και το budget των εταιρειών.